Sneeuwschoen Winterwandelen

Sneeuwschoenwandelen i.s.m. Sneeuwhaas

Op speelse wijze de winterse bergnatuur ontdekken

Fitál Vakanties biedt een nieuw en uitgekiend assortiment winter wandelreizen voor kleine groepen naar ‘verstilde’ bergnatuur. Bijzondere sneeuwschoen tochten in Oostenrijk en Italië, vanuit een hoog in de bergen gelegen comfortabele accommodatie, veelal met wellness.

Wandelen van de gebaande paden af, middenin de witte bergwereld. Een beleving waarvan je in Nederland alleen kunt dromen: sprookjesachtig besneeuwde bossen, grillige bergtoppen, glooiende witte almweides, in de zon glinsterende verijsde beekjes, authentieke bergdorpjes en onvergetelijke panorama’s.

Sneeuwschoenwandelen is qua wandeltechniek vergelijkbaar met wandelen in de zomer. U hoeft geen ervaren wandelaar te zijn. Iedere dag leidt de gecertificeerde Nederlandssprekende wandelgids een tocht. Wij bieden twee niveaus. Een lichte sneeuwschoen wandelweek is qua inspanningsniveau te vergelijken met een wandelweek in vlak terrein waar je dagelijks 15 - 20 km loopt.

Kleine groepen en ‘huiselijke sfeer’
Wij wandelen in kleine groepen van 7 tot 15 deelnemers. Dit zijn veelal actieve ’40-ers tot fitte senioren’ die inschrijven voor een actieve week in de bergen met een ontspannen ‘huiselijke sfeer’ na het wandelen en ‘s avonds tijdens het gezamenlijke eten. Op onze website kunt u kiezen uit 3 standplaatsen met 6 arrangementen gedurende de hele winterperiode. In de kerstperiode is in de bergen de eerste verse sneeuw gevallen. Januari en februari hebben de hoogste sneeuwzekerheid met veel nieuwe, lichte poedersneeuw. Met deze condities is het sneeuwschoenwandelen een bijzonder genot. In maart zal de zon vaak schijnen. Op een windstil plekje kun je dan gerust in een T-shirt zonnebaden.

Altijd Inclusief:

  • treinreis Utrecht of Arnhem v.v 2e klasse
  • 2 persoonskamer met douche en toilet
  • volpension in het hotel (ontbijt, lunchpakket en meer-gangenmenu)
  • lokale transfers
  • gebruik sneeuwschoenen en stokken
  • deskundige Nederlandssprekende begeleiding op alle wandeldagen